Jak se žije jinde? (Šablony II. – Škola základ života)

Jak se žije jinde?

Jak se žije jinde? To je název jazykového projektu, který vznikl v rámci Šablony II. – Škola základ života.

V pondělí 20. května žáci 7. – 9. tříd, navštěvující ruský jazyk, a také žáci nižších tříd, kteří navštěvují klub ruského jazyka, měli možnost se blíže seznámit s kulturou a životem v Rusku. Na začátku projektového dne žáci připravili informační plakát o běžném životě v Rusku a vzhlédli video o ruských tradicích. Zahráli si deskové hry, pexeso, zazpívali písně a poslechli pohádku.

Nahlédli jsme i pod pokličku ruské gastronomie. Všichni se s chutí a láskou pustili do přípravy ruských pokrmů. Usmažili jsme bliny (palačinky), aladušky (lívance), připravili jsme salát Venigret a pelmeně. Samozřejmě nemohl chybět boršč s pečenými pirohy. Děti si to v kuchyni moc užily, jak samotné vaření, tak návštěvu profesionálního kuchaře M.Fajrajzla. Připravené pokrmy jsme si vychutnali při společném obědě. Každému chutnalo něco jiného, ale nakonec jsme měli všichni spokojené bříško.

Věřím tomu, že jsme si všichni projektový den užili a naučili se něco nového. Těším se na příště, až se budeme moci přenést do dalšího kraje.

 

Mgr. Myroslava Feshchak